Den Bosch, 24 april 2008


Lieve mensen van de Follow-up,

Tijdens de Alpha-cursus en de “Adem van leven”-cursus zijn een aantal elementen naar voren gekomen die, naast de viering van de sacramenten, van belang zijn voor het voeden van ons persoonlijke geestelijke leven:
- gebed
- verdieping in Bijbel en geloof
- gemeenschap vormen met medegelovigen
- samen gestalte geven aan de zending die Jezus ons geeft

Wereldwijd zien we dat deze elementen het best tot hun recht komen met behulp van kleine groepen van gelovigen, zogenaamde huisgroepen.

Op het ogenblik kunnen wij in onze parochie vier van zulke huisgroepen vormen.
Deze huisgroepen gaan tweewekelijks op een avond bij elkaar komen. Na twee avonden met de eigen groep komen we dan op iedere derde avond met alle huisgroepen bij elkaar voor een gezamenlijke avond in de parochiezaal van de Lucaskerk.

De eerste gezamenlijke avond zal zijn op 9 juni a.s..
Daaraan voorafgaand vinden in de week van 12 en 26 mei nog twee huisgroep-avonden plaats.

Het programma voor de avond van zo’n huisgroep ziet er ongeveer als volgt uit (zo’n avond kan men natuurlijk ook iets eerder of later beginnen):
· 20.00 koffie e.d.
· 20.30 samen zingen en bidden
· 20.50 bezinning over een stukje Bijbel over een geloofsonderwerp
· 21.30 gelegenheid voor voorbeden; afsluiting met “Onze Vader” en slotlied
· 21.45 daarna, voor wie wil, nog een drankje.

Jullie zijn allemaal van harte welkom om deel uit te gaan maken van een huisgroep (en mee te doen met de gezamenlijke avonden).

De deelname is uiteraard vrijwillig (en je bent altijd vrij om weer met deelname te stoppen).
Maar vrijwilligheid is niet hetzelfde als vrijblijvendheid. Wie meedoet, beseft dat hij/zij mee mag doen met Gods plan om de mensen bijeen te brengen in de gemeenschap van Christus.
Die gemeenschap is volledig afhankelijk van ieders bijdrage (in aanwezigheid, in taken, in onkosten enz.). Er wordt dus wel gerekend op een stukje mede-verantwoordelijkheid (en actieve inzet) van iedere deelnemer voor de goede gang van zaken.

Zo moeten we (naast de koffie en drankjes, de koekjes en hapjes) en allerlei materiaal (zoals zangbundeltjes, cd’s, auteursrechten, projectiescherm, beamer enz.) ook de huur van de Bartjeskerk (50 euro per avond) betalen en bijvoorbeeld de onkosten van Karel en Tiny Pouwels voor het verzorgen van de “Adem van leven”-cursus.
Om al deze extra onkosten te kunnen betalen van de Alpha-cursus en de Follow-up daarvan, is de “Stichting New Quality” opgericht. Eén van de voordelen daarvan is, dat een gift aan die Stichting van de belasting kan worden afgetrokken.

Naast de “Boterweg”-huisgroep, die al enige jaren bestaat bij Ted & Nicolette Bauer, worden er drie nieuwe huisgroepen opgericht:
· “De Pastorie” (op de pastorie van de Lucaskerk) o.l.v. van Vladimir & Jacqueline Palte
· “De Burcht” (Burchtenlaan 123 bij Marina Dumais) o.l.v. van Megchelien Louvet & Marina
· “De Commissaris” (Commissaris van Rijckevorselsingel 10 bij Marieke Sassen), o.l.v. Marieke Sassen & Emily.

Wanneer je je aanmeldt, kun je een voorkeur uitspreken voor één van de drie nieuwe huisgroepen. We houden met jouw voorkeurskeuze zoveel mogelijk rekening, maar kunnen niet garanderen (o.m. vanwege een maximale groepsgrootte) dat er altijd gevolg aan kan worden gegeven.

Weet dat je bevoorrecht bent om mee te mogen doen. We zijn hier namelijk bezig met pionierswerk, waardoor de Kerk van de toekomst in onze streken wordt opgebouwd.

Hartelijke groet en zegenwens,

Plebaan Geertjan van Rossem