Eerste bijeenkomst "De Burcht"

Hierbij een klein verslagje over onze eerste bijeenkomst van huisgroep "De Burcht".

Rond de klok van 19.30 u. druppelde iedereen binnen, 'n enkeling wat later omdat niet voor iedereen het even gemakkelijk te vinden was. En omdat het voor iedereen weer een nieuwe situatie was, had ik ook geen vast progamma gemaakt omdat het belangrijk is dat eerst iedereen zich op zijn gemak voelt.

Marina had alles netjes voor elkaar wat betreft de koffie en thee en wat lekkers erbij. Rond de klok van acht uur zijn we begonnen met gebed.

We zijn toen een wat uitgebreide kennismakingsronde gaan houden, omdat de meeste gezichten wel bekend zijn maar verder niet. Het was goed te horen dat er mensen zijn die tijdens de Alpha-cursus al zo geraakt zijn door de Heilige Geest en nu vol van de Geest doorgaan met alles wat erop volgt.

Nadien hebben we in de Bijbel de passage gelezen waarin Jezus zijn apostelen het Onze Vader leert bidden en heb ik verteld hoe mooi en volmaakt dit gebed is wat Jezus ons zelf heeft geleerd.
Een aanrader om het mediterend te bidden en elk woord te overdenken. Tussendoor hebben we een kleine (rook-)pauze gehouden en tegen 10.00 u. afgerond met gebed. Daarna was er voor de liefhebbers nog een glaasje fris of kon men al op huis aan gaan zo men wilde.

Zelf vond ik het een nuttige en gezellige avond en de volgende keer zal er zeker meer lofzang zijn, hoe dan ook.

In gebed verbonden,
Megchelien Louvet